Új jelszó kérése

Alapanyagaink

Borsmentaolaj
A borsos menta növény illóolaja, amelyet a virágzás előtt leszedett levelekből nyernek. Színtelen, mentolszagú folyadék, íze csípős, ugyanakkor hűsítő érzést kelt. Az olaj hűsít, frissít, gyulladáscsökkentő, idegnyugtató, energetizáló, erősítő, görcsoldó és fertőzésellenes hatású.

 

Céklapor
Ez a piros színezék a cékla természetes összetevője, a betanin préseléssel és vizes kivonással nyerhető ki a céklából. A céklában a betanin koncentráció elérheti a 300-600mg/kg szintet, a szervezetbe kerülve a jól felszívódik és antioxidáns hatású.

 

Chilipor
A cayenne paprika gyógyító erejét évezredek óta ismerik és használják, a capsaicin segíti az emésztőnedvek elválasztását, a kiválasztást, hatásos fejfájás, migrén, meghűlés és nátha esetén is. Segíti a véráramlást, ezzel együtt a méregtelenítést, enyhíti az ízületi fájdalom érzetét, fájdalomcsillapító és immunizáló. Nyugtató neuropeptidek kibocsájtására ösztönzi az agyat, valamint enyhe vérbőséget, ezáltal hőérzetet okoz.

 

Citromfűolaj
Az illóolajat feldarabolt friss növényből nyerik vízgőz-desztillációs eljárás során. 1 kg citromfűolaj előállításához 6-700 kg friss növény szükséges. A citromfűolaj színe halvány sárgától a vörösesbarnáig terjed, az illata pedig a friss citromra emlékeztet. Az illóolaj erős fertőtlenítő, antibakteriális és antivirális hatású. Emellett nyugtató, vérnyomáscsökkentő és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. A citromfű hatásos a nyugtalanság, szorongás, emésztési zavarok, fejfájás, köhögés és reuma ellen is.

 

Citromsav
Az energiatermelő anyagcsere (citromsavkör) köztes termékeként a citromsav minden élő sejt összetevője. Az emberi szervezet naponta egy kilogrammot alakít át belőle, melyben természetes úton fordul elő, a DNS-hez közel, nagy koncentrációban található. Az egyik legveszélytelenebb élelmiszeripari adalékanyag, a szervezet teljes mértékben hasznosítja.

 

Csokoládé
Azért választottunk a 70,4% kakaótartalmú belga étcsokoládét, melyet a prémium minőségű bonbonkészítők használnak, mert ez a minőségi étcsokoládé szigorú szabványok szerint készül, legfőbb és legértékesebb alkotóeleme a kakaómassza és a kakaóvaj, ráadásul a vanília is természetes összetevő benne, nem pedig szintetikus kristály. A kakaó a flavonoidok bőséges lelőhelye, olyan antioxidánsok, melyek segítik a szervezet védelmét, táplálják a bőrt, hidratálják, erősítik a struktúráját és javítják létfontosságú funkcióit.

 

Édesnarancsolaj
A varázslatosan édeskés narancsos illatú olajat általános nyugtatóként, valamint megfázás, stressz, feszültség, emésztési zavarok kezelésére is használják, emellett bőrnyugtató, gyulladásgátló, antibakteriális és méregtelenítést elősegítő hatású. Bőrápoló hatása bedörzsöléssel, nyugtató és antibakteriális hatása fürdővízbe keveréssel, vagy akár párologtatással érhető el, a kellemesen illatos környezet jótékonyan hat az alvásra, vagy feszültség ellen.

 

Eukaliptuszolaj
Színtelen vagy halványsárga színű, kámforra emlékeztető folyadék. Antibakteriális, antivirális, antifungális (elsősorban a légzőszervi-, húgyúti-, és bőrfertőzéseket okozó kórokozókkal szemben), asztma, megfázás, láz, torokfájás, gyulladáscsökkentő, izomlazító, reuma ellenes, méregtelenítő hatású. Könnyen felszívódik a bőrön keresztül, frissítő, hangulat javító, figyelem összpontosítását elsegítő hatású.

 

Homoktövis
Gyümölcsét elsősorban feldolgozva fogyasztják, dzsem, bor, ivólé, likőr, zselé és olajtermék is készül belőle. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese, ezen kívül tartalmaz A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamint, karotinoidokat, bioflavonoidokat, ásványi anyagokat (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). Gyógyszeralapanyagként is hasznosítják nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyítására, erős antioxidáns hatású.

 

Kakaóbabhéj
A csokoládégyártás során a kakaóbab pörkölésnél leváló vékony héj, azon kevés növények közé tartozik, amelyben van D-vitamin, emellett magas theobromin tartalmú, amely ellazítja az izomszöveteket, nyugtató és relaxáló hatású. A szappanba keverve bőrradírozó hatású.

 

Kakaóvaj
Az általunk használt, kiemelkedően prémium minőségű kakaóvaj egy venezuelai családi gazdaságból érkezik és büszkék vagyunk arra, hogy olyan csokoládékészítők használják a bonbonjaikhoz, akik a világ legelegánsabb üzleteiben vannak jelen. Az egyik „titkos” összetevő, melynek köszönhető a szappanjaink csodásan krémes habzása.
A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, aromás, csokis-kakaós illattal és ízzel. Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban. Kozmetikai szempontból is elterjedt alapanyag, segít a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében, magas E-vitamin tartalma mellett bőrnyugtató hatású, így érzékeny bőrre is javasolt.
Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését, a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag a segítségével mélyebbre tud beszívódni.

 

Karamell
A legszélesebb körben használt élelmiszer színezék, amely akkor keletkezik, amikor a cukrot 170 °C-ra felhevítjük. Minél tovább tart a folyamat, a karamell annál sötétebb színű lesz, ipari méretekben általában keményítőből, vagy kukoricaszirupból állítják elő.

 

Karotin
A karotin és származékai, a karotinoidok a természetben igen elterjedtek, főleg sárgarépából, növényi olajokból és bizonyos algákból lehet kinyerni. Ezek adják a zöldségek és gyümölcsök színét, a sárgától a narancsos pirosig. Az emberi szervezet számára is nélkülözhetetlenek, védik a sejteket az oxigén káros hatásaitól és fontos szerepük van a látásban is.

 

Kávé
Az őrölt kávé az egyik leghatékonyabb bőrradírozó anyag, élénkít, fokozza a vérkeringést, segíti eltávolítani az elhalt hámréteget és a méregtelenítést. A szappanba keverve erős bőrradírozó, masszírozó hatású.

 

Klorofillin
Zöld növényekből, főleg lucernából és csalánból nyerik ki. A klorofill rézkomplexe az élelmiszerekben, kozmetikumokban és a gyógyszeriparban mennyiségi korlátozás nélkül általánosan engedélyezett színezék.

 

Kókuszolaj
A kókuszpálma magjából készített növényi olaj, a világ egyik legismertebb főzőolaja, emellett a kozmetikai ipar is használja. Hatásos bőrápoló, rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regenerálja a bőr sejtjeit, puhává teszi a bőrfelszínt, baktérium- és gombaölő hatású, lipidet, laurinsavat, kaprilsavat és kaprinsavat tartalmaz, csökkenti a pattanásokat, feszesíti a bőrt és fényesebbé teszi a hajat. A kókuszolaj/zsír olvadás pontja alacsony, a hőmérséklettől függ az állaga.

 

Levendulaolaj
Illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat, univerzális, a legsokoldalúbban felhasználható illóolaj. Már az ókorban kedvelt és értékes olaj volt, tisztító tulajdonságáért és illatáért is kedvelték. Baktériumölő tulajdonsága miatt gyulladások kezelésére is használható, ezen kívül antidepresszív, antiszeptikus, egyensúlyozó, nyugtató, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, bőrregeneráló és hurutoldó. Az aromaterápia minden formájának kedvelt olaja, párologtatáshoz, fürdőhöz, borogatáshoz, masszázshoz, bedörzsöléshez és illatszerként is kiváló.

Limettaolaj (zöld citrom olaja)
A desztillációval kapott olaj színtelen, kellemesen fanyar, citromos illatú, antimikrobiális és frissítő hatásokkal rendelkezik. Segít a szervezetnek a fertőzések, vírusok leküzdésében, feszessé teszi a bőrt és a kötőszöveteket.

 

Olívaolaj
Az olívaolaj az olajbogyóból előállított zöldessárga, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék. Az általunk felhasznált extra szűz olívaolaj magas esszenciális telítetlen zsírsav tartalma mellett A-, D-, E-vitaminokat és béta-karotin is tartalmaz.

 

Rozmaring kivonat
A rozmaring kivonat olyan összetevőt tartalmaz, amely képes ellenállni a szabadgyökök hatására lezajlódó káros folyamatoknak az agyban, emellett a memória serkentésében is szerepet játszik, melyet a görögök már régóta tudnak, a görög diákok rozmaringkoszorút viseltek a fejükön, a vizsgáikon, ezzel serkentve az agyműködésüket. A rozmaringban található hatóanyagok védelmet nyújtanak a bőrünket érő külső hatások ellen, védik a bőr sejtjeit az öregedéstől, a ráncok kialakulásától, külsőleg alkalmazva keringésjavító, gyulladáscsökkentő, nyugtató, fájdalomcsökkentő, összehúzó, fertőzés gátló, általános működésszabályozó. Fentiek mellett fontos szerepe a természetes antioxidáns.

 

Rózsaolaj
A rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. 1 liter olaj előállításához 3-5 tonna friss rózsaszirom szükséges. Nyugtatja, védi és regenerálja a bőrt, kiegyenlíti a bőr zsír-és nedvességháztartását, erősíti a hajszálereket és sejtfalakat, enyhíti a pikkelysömör és az ekcéma okozta tüneteket, felhasználható szinte bármilyen bőrgyulladás kezelésére. Oldja a szorongást és depressziót , csökkenti a feszültséget , izomgörcsöket. Minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható - száraz, vízhiányos , problémás-érzékeny bőrtípusra - és kiemelten az öregedő bőrre. A mai fejlett technológiával rendelkező vegyészet sem képes olyan szintetikus , vagy természetes anyag előállítására , mely a csodálatos rózsaolaj hatóanyagait felülmúlná. Egy rózsaolajos fürdő a tökéletes ellazulás.

 

Szegfűszegolaj
Feszültség, kimerültség, reuma, fogfájás, izomgörcs, megfázás kezelésére is használják. Antibakteriális és természetes fájdalomcsillapító, fertőzésgátló, gomba- és vírusellenes. Alkalmazható bedörzsöléssel, szájöblítéssel, borogatással, illatos fürdő készítésével, illetve sok fogrém tartalmazza, mert segít megelőzi a szájüregi gyulladások kialakulását.

 

Szódabikarbóna
A szódabikarbóna (más nevén nátrium-hidrogénkarbonát) enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. Környezetre ártalmatlan, sokoldalúan felhasználható anyag, melyet már az ókorban alkalmaztak mosószerként, valamint a gyógyászatban. Felhasználása szerteágazó hatékonyan segít a szervezet sav-bázis egyensúly beállításánál is, a fürdővízhez hozzáadva elkészített bázikus fürdő nem csak kellemes, de rendkívül hasznos is.

 

Szőlőhéj
A gondosan válogatott, mag nélküli vörös szőlő héja jelentős vitamin, magas antioxidáns és ásványi anyag tartalmú, gazdag flavonoidokban, kiváló méregtelenítő és segíti az egészséges bőr megőrzését. A szappanba keverve enyhe bőrradírozó hatású.

 

Szőlőmagolaj
A napérlelte szőlőszemek magvából készül, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. A hidegsajtolással előállított szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik az egészség megőrzésében és javításában. Az olaj külsőleg-belsőleg, élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyászati célra egyaránt alkalmazható, rendkívül gazdag bioaktív és antioxidáns anyagokban. Hatékony kozmetikai szer, a bőr simaságát, rugalmasságát segíti, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a bőr állapotát javítani, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású. Kiválóan alkalmas rendkívül érzékeny, sérült és problémás bőr ápolására is.

 

Teafaolaj
Elsősorban Ausztráliában őshonos, az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat, mint a természet patikájának egyik legcsodálatosabb szerét, antibiotikumát. Használata napjainkban is elterjedt többek között a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, kiemelkedő gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt.

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.